Τι χρειάζομαι για να πάω ελεύθερο κάμπινγκ (1ο μέρος)

Όπως κάθε λάτρης των διακοπών αποφάσισα και εγώ πριν από αρκετά χρόνια να κάνω για πρώτη φορά ελεύθερο κάμπινγκ με τους φίλους μου. Κανένας μας δεν γνώριζε το άθλημα για αυτό γκουγκλαραμε για τα απαραίτητα παρελκόμενα έτσι ώστε να πάμε ελεύθερο κάμπινγκ για πρώτη φορά.

Βρήκαμε διάφορες λίστες, μαζευτήκαμε και είπαμε να χωρίσουμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ούτος ώστε να μην έχουμε να κουβαλήσουμε πολλά πράγματα ο καθένας, γιατί από εκεί που θα αφήναμε το αμάξι έπρεπε να περπατήσουμε μισή ώρα σε μια δύσβατη περιοχή για να φτάσουμε στην παραλία.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα και αυτά που τελικά έπρεπε να έχουμε μαζί μας τελικά δεν τα είχαμε στις απαραίτητες ποσότητες ή και σε κάποιες περιπτώσεις καθόλου. Αυτό ήταν το έναυσμα να φτιάξω αυτή τη λίστα που από προσωπική εμπειρία είναι η πιο επαρκής. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η ενδεδειγμένη για όλους γιατί η λίστα έχει φτιαχτεί με την  προϋπόθεση ότι ένα τουλάχιστον καθημερινό γεύμα θα το κάνετε σε κάποιο εστιατόριο η ταβέρνα.

Για αρχή φυσικά είναι η σκηνή στην οποία καλό θα ήταν να επενδύσετε μερικά χρήματα παραπάνω αν σας ενδιαφέρει το κάμπινγκ γιατί θα την χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια. Η σκηνή σίγουρα θα πρέπει να ανοίγει και από τις δύο πλευρές και αν είναι δυνατό να έχει κάποιο παράθυρο όπως και σκέπαστρο. Η δροσιά και η προστασία που θα σας παρέχει είναι το α και το ω για το κάμπινγκ. Εκτός από το sleeping bag που σίγουρα πρέπει να έχετε σίγουρα ένα αναπαυτικό υπόστρωμα είναι απαραίτητο γιατί η άμμος που τις περισσότερες φορές θα υπάρχει κάτω από τη σκηνή μετά το πρώτο βράδυ θα είναι πιο σκληρή και από μπετό. Ένα ελαφρύ σεντόνι θα πρέπει να υπάρχει εύκαιρο σε περίπτωση που τα βράδια επικρατεί μεγάλη ζέστη. Καλό θα είναι να φροντίσετε φυσικά η σκηνή να βρίσκεται σε σημείο που να έχει έστω μια υποτυπώδη σκιά μερικές ώρες της ημέρας. Να μην ξεχάσετε σε καμία περίπτωση ενα φακό ο καθένας και εξτρα μπαταρίες.

Για να περνάτε καλά την ημέρα σίγουρα θα πρέπει να κοιμάστε καλά την νύχτα για αυτό φιδάκια, απωθητική κρέμα κουνουπιών και μια κρέμα που ανακουφίζει από τα τυχών τσιμπήματα παντός είδους είναι απαραίτητα.

Μην κάνετε το λάθος να πάρετε πολλά ρούχα γιατί απλά θα τα πάτε βόλτα. Δυο μαγιό μερικές μπλούζες δυο βερμούδες και καπέλο είναι όλα όσα θα χρειαστείτε. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με μεγάλες διακυμάνσεις στη θεοκρασία μεταξύ ημέρας και νύχτας οπότε θα χρειαστείτε και πιο βαριά ρούχα. Να μην ξεχάσω να επισημάνω ότι θα χρειαστείτε δυο πετσέτες για τη θάλασσα γιατί μετά από την τρίτη ημέρα η μίξη θαλασσινού νερού και ήλιου μετατρέπουν την πετσέτα σε γυψοσανίδα. Μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού καλό θα ήταν να έχετε διαθέσιμη.

Εδώ θα βρείτε τη συνέχεια..

 

One thought on “Τι χρειάζομαι για να πάω ελεύθερο κάμπινγκ (1ο μέρος)

Comments are closed.